donderdag 15 april 2010

HAAR VAN HAAR

Met smaak eet ze van haar spaghetti. De lange witte slierten zijn gelardeerd met een bruinrode saus van tomaat, ui, knoflook en rul gebakken gehakt. Vlakbij haar slaan golven tegen de stenen en af en toe voelt ze spettertjes zeewater over haar voeten kietelen... De wind is westelijk vandaag...
Tegenover Lila zit hij, Dimitri, de God van Sifnos. De hele middag al zag ze hem rijden op zijn motor en ja, ze weet, hij heeft elke dag een ander liefje. Maar vandaag is hij van haar. Om te beginnen eten ze samen. Lila trakteert.
Ze neemt een slokje koude witte wijn, wipt haar sandalettes los en duwt haar voeten tegen die van hem. Hij heeft zijn loafers uit. Zijn lach wordt net even breder. Behendig draait Lila weer een torentje op haar lepel en stopt het in haar mond. Terwijl ze kauwt en kauwt kijkt hij hoe ze eet.
Dan voelt ze het ineens! Een haar! Er zit een haar in haar mond! Met haar tong probeert ze het ding weg te krijgen. Het lukt niet! 'Oh my God', denkt Lila, 'niet in paniek raken nu. Los dit elegant op.' Ze tuit haar lippen en pakt de haar tussen duim en wijsvinger. En trekt en trekt.... er komt geen eind aan! Verbaasd kijkt ze naar de pikzwarte haar van bijna een meter lang. En slikt met grote weerzin haar hap door....
Als Dimitri wenkt, komt ze onmiddellijk, de serveerster. Ze gaat vlakbij hem staan, duwt haar billen naar achter, haar zwangere buikje naar voren en zet haar handen in haar zij. Ijzig hoort ze zijn tirade aan, schudt haar pikzwarte lange haar naar achter zodat het in een vloeiende lijn tot over haar billen valt. Met Lila's halfgevulde bord in de hand loopt ze terug naar de keuken. Dimitri steekt een sigaret op en doet zijn loafers weer aan.

10 opmerkingen:

 1. Hé jakkes. Ik voel nu ook een haar zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harrie? Hoe4 kom ik aan Harrie? Het is Mark!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi aanschouwelijk neergezet. Beeldend beschreven. Wel jammer dat het weer een Griekse God moet zijn die je " de hele middag" op zijn motor hebt zien rijden. daarmee zie ik een zwakbegaafde die rondjes op zijn Harley draait.

  Het haar en de oorsprong ervan is origineel, net als de uitwerking en einde van het verhaaltje. Ook mooi kort gehouden. Leuke details als: De wind is Westelijk vandaag; En slikt met grote weerzin haar hap door.... want je beseft dat ze spaghetti in haar mond heeft. Zeer verzorgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @@
  @Maar die van jou is vast niet van een zwangere serveerster, Tagelus..
  @ Mmm, kijk aan, Harrie he.. jaja... anyway, dankjewel voor je mooie reactie Mark :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn sandalettes toch praktisch he Lila?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi beeldend beschreven. Zit aan tafeleltje waar het zich allemaal afspeelt....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Metalic love zou ik het noemen. Bedoel die griekse god scheurend in het rond op zijn duo van wielen.Dat van die wulpse en uit een gerokte dienster bewaar ik voor een later tijdstip.

  BeantwoordenVerwijderen